Pileći paprikaš sa knedlama-ukusan i jednostavan ručak
Priprema
1….Piletinu oprati i iseći na krupnije komade.
2. Na malo ulja izdinatati kratko nekoliko minuta seckan crni luk, šargarepu i svežu papriku.
3. Zatim dodati piletinu i dinstati uz povremeno mešanje na srednjoj vatri oko 10 minuta.
4. Sada posuti crvenom mlevenom paprikom, pa promešati.
5. Posle sipati prvo kuvani paradajz, pa onda naliti vodom da voda dobro prekrije meso i da bude još iznad mesa.
6. Dodati sve začine i seckanu svežu, ili sušenu mirođiju i kada provri ostaviti da se kuva poklopljeno na tihoj vatri oko 1 sat.
7. U međuvremenu napraviti knedle. Umutiti jaja u činiji, posoliti i malo pobiberiti i sipati brašno. Brašno postepeno dodavati da se dobije jedna homogena smesa koja se lako vadi kašikom.
8. Pred kraj kuvanja vaditi kašikom knedle i ubaciti u paprikaš, pa kuvati još 10 minuta.
9. Paprikaš poslužiti uz salatu od kupusa, paradajza, ili po želji.
10. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1-1,5 kg pilećeg mesa
-3-4 veće glavice crnog luka
-2 šargarepe
-1 sveža paprika
-4 dl kuvanog ( pasiranog ) paradajza
-2 ravne kašikice soli
-3 pune kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-2 pune kašikice crvene mlevene paprike
-pola veze sveže mirođije, ili 1 puna kašika sušene
-3-4 kašike ulja
-oko 1 l vode, ili po potrebi
Za knedle:
-4 jaja
-oko 7-8 jako punih kašika brašna
-pola kašikice soli
-malo sveže mlevenog bibera