Pečeni krompir i bundeva-brza večera iz rerne

Pečeni krompir i bundeva-brza večera iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Bundevu i krompir dobro oprati.

2.   Sa ljuskom zajedno krompir iseći na deblje kolutove. Bundevu očistiti od semenki i sa korom zajedno iseći na deblje kriške.

3.   Uzeti jedan dublji pleh odgovarajuće veličine, pa obložiti ga sa papirom za pečenje. Sa jedne strane pleha poređati kolutove krompira, a sa druge strane kriške bundeve.

4.   Krompir posuti vegetom, a bundevu sa malo morske soli i mlevene čili parike.

5.   Sada sve preliti sa malo ulja ravnomerno i krompir promešati sa uljem.

6.   Staviti pleh u rernu i peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta dok sve lepo ne porumeni.

7.   Krompir i bundevu poslužiti toplo uz jogurt, kiselo mleko, salatu od paradajza, ili po želji.

8.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za krompir:

-oko 1 kg belog krompira sa tankom ljuskom

-1 puna kašikica vegete

-na vrh kašikice majčine dušice, po želji

-Za bundevu:

-oko 1 kg bundeve

-pola kašikice morske soli

-na vrh kašikice čili paprike

Gore preliti sa:

6-7 kašika ulja