Pečena paprika na roštilju za zamrzivač

Pečena paprika na roštilju za zamrzivač
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Paprike oprati i ostaviti da se ocede na papirnom ubrusu.

2.   Na roštilj na prethodno pripremljenu vatru poređati paprike i ispeći sa svih strana da dobiju boju. Okretati ih metalnim hvataljkama da se fino ispeku.

3.   Zatim ih skinuti sa roštilja i ređati u veću činiju, ili pleh.

4.   Ostaviti da odstoje preko noći pokriveno da puste sok i da omekšaju.

5.   Tada ih staviti na papirni ubrus da se ocede od viška tečnosti. Zatim ih pakovati u kese za zamrzivač po 4 komada, ili količinu koja je potrebna.

6.   Dobro istisnuti vazduh iz kesice i kesicu zatvoriti. Staviti u zamrzivač i po potrebi vaditi.

7.   Kada se izvade iz zamrzivača ostaviti na sobnoj temperaturi, ili kesu potopiti u toplu vodu.

8.   Zatim ih oguliti i napraviti salatu sa belim lukom, paprike punjene sa sirom, ili po želji.

9.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 5 kg crvenih mesnatih paprika, ili količina po želji

-oko 10 kesica za zamrzivač