Oblanda sa keksom, suvim grožđem i pomorandžom

Oblanda sa keksom, suvim grožđem i pomorandžom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Margarin otopiti na tihoj vatri, pa dodati šećer i vanilin šećer i mešati da se rastopi.

2.   Zatim dodati kiselu pavlaku  i mešajući sačekati da provri i da se sve sjedini.

3.   Sada skinuti sa vatre i odmah dodati mleveni keks, suvo grožđe, rendanu koru i sok od pomorandže, pa promešati.

4.   Ostaviti oko 30 minuta da se fil prohladi i u međuvremenu nekoliko puta promešati. Sa mlakim filom filovati oblatne sa hrapave strane.

5.   Fil treba podeliti na 4 dela. Na kraju staviti gornju koru i pritisnuti ravnomerno po celoj površini da se zalepi za fil.

6.   Sastojke za glazuru otopiti na tihoj vatri, mešajući oko 2-3 minuta.

7.   Nakon toga oblatne preliti sa mlakom glazurom.

8.   Staviti u frižder da se ohladi i stegne.

9.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-1 pakovanje oblandi

-250 g margarina, ili maslaca

-2 čaše od 2 dl šećera

-4 vanilin šećera

-2 čaše od 1,8 dl kisele pavlake

-300 g mlevenog keksa

-200 g suvog grožđa

-rendana kora od 2 pomorandže

-ceđeni sok od 2 pomorandže

Za čokoladnu glazuru:

-200 g čokolade za kuvanje

-80 g margarina, ili maslaca

-1 dl mleka