Oblanda sa keksom, suvim grožđem i pomorandžom
Priprema
1….Margarin otopiti na tihoj vatri, pa dodati šećer i vanilin šećer i mešati da se rastopi.
2. Zatim dodati kiselu pavlaku i mešajući sačekati da provri i da se sve sjedini.
3. Sada skinuti sa vatre i odmah dodati mleveni keks, suvo grožđe, rendanu koru i sok od pomorandže, pa promešati.
4. Ostaviti oko 30 minuta da se fil prohladi i u međuvremenu nekoliko puta promešati. Sa mlakim filom filovati oblatne sa hrapave strane.
5. Fil treba podeliti na 4 dela. Na kraju staviti gornju koru i pritisnuti ravnomerno po celoj površini da se zalepi za fil.
6. Sastojke za glazuru otopiti na tihoj vatri, mešajući oko 2-3 minuta.
7. Nakon toga oblatne preliti sa mlakom glazurom.
8. Staviti u frižder da se ohladi i stegne.
9. Prijatno!
Potrebni sastojci
-1 pakovanje oblandi
-250 g margarina, ili maslaca
-2 čaše od 2 dl šećera
-4 vanilin šećera
-2 čaše od 1,8 dl kisele pavlake
-300 g mlevenog keksa
-200 g suvog grožđa
-rendana kora od 2 pomorandže
-ceđeni sok od 2 pomorandže
Za čokoladnu glazuru:
-200 g čokolade za kuvanje
-80 g margarina, ili maslaca
-1 dl mleka