Veoma ukusan i brz pirinač sa pečurkama

Veoma ukusan i brz pirinač sa pečurkama
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo početi pripremu pirinča, crni luk iseckati i kratko propržiti na ulju.

2.   Dodati opran i oceđen pirinač i kratko zajedno propržiti oko 1 minut, sve vreme mešajući.

3.   Čim počne pomalo da se lepi pirinač za dno suda sipati vode, pa promešati.

4.   Zatim dodati začine i kuvati oko 10-15 minuta i za to vreme nekoliko puta promešati. Pirinač je gotov kada upije tečnost.

5.   Sada uzeti jedan veći i dublji tiganj, pa u njega ubaciti oprane pečurke i preliti sa uljem.

6.   Na srednjoj vatri dinstati pečurke oko 15 minuta i za to vreme ih nekoliko puta okretati da se ravnomerno peku.

7.   Za vreme prženja ih posoliti i pobiberiti, a pred sam kraj prženja ubaciti seckan beli luk i samo kratko propržiti.

8.   Kada su pečurke gotove u tiganj dodati bareni pirinač i na tihoj vatri sve blago samo promešati, pa skinuti sa vatre.

9.   Gore posuti seckan peršunov list, ili seckan mladi crni luk.

10.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za pirinač:

-1 šolja od 2,5 dl pirinča

-1 veća glavica crnog luka

-2 ravne kašikice vegete

-pola kašikice mlevenog crnog bibera

-oko 4-5 kašika ulja

-2 šolje od 2,5 dl vode

Za pečurke:

-oko 400 g pečuraka

-2 veća čena belog luka

-pola kašikice soli

-malo mlevenog crnog bibera

-4-5 kašika ulja