Kakao kolač bez jaja sa rumom i kokosom

Kakao kolač bez jaja sa rumom i kokosom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo pripremiti preliv i ostaviti da se prohladi dok se peče kolač. Staviti sve sastojke za preliv u manji sud i otopiti na tihoj vatri mešajući. Samo sačekati da provri i kratko da vri, pa skinuti sa vatre.

2.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

3.   U veću činiju dodavati sve sastojke za smesu za testo redom, pa dobro izmešati ručno varjačom, ili žicom.

4.   Uzeti jedan manji pleh, ili vatrostalnu činiju i namazati sa margarinom sa svih strana i posuti sa malo brašna. Nakon toga sipati smesu za testo u pleh i izravnati.

5.  Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 20-25 minuta u zavisnosti od debljine testa.

6.   Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi, pa iseći kolač na kocke. Zatim preliti sa pripremljenim prelivom i posuti kokosovim brašnom.

7.   Ostaviti da odstoji oko 30 minuta da testo upije preliv i da se prohladi, pa staviti u frižder.

8.   Kada se ohladi nožem još jednom obeležiti kocke i dekorisati sa malo kokosovog brašna.

9.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za smesu za testo: mera je čaša od 2 dl.

-3 čaše jogurta

-1,5 čaše šećera

-2 vanilin šećera

-3 pune kašike kakao praha

-pola čaše ulja

-3 čaše brašna

-pola kesice praška za pecivo ( 1 puna kašikica )

Za preliv:

-1 čaša mleka

-1 čaša šećera

-3 pune kašike kakao praha

-150 g maslaca, ili margarina

-1 dl ruma

Gore posuti sa:

-oko 50 g kokosovog brašna