Grašak sa dinstanim krompirom-idealan prilog uz ručak

Grašak sa dinstanim krompirom-idealan prilog uz ručak
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Krompir iseći na deblje kolutove, ili veće kocke.

2. Crni luk iseckati, pa na malo ulja kratko propržiti. Zatim dodati kolutove krompira i preliti sa malo vode za dinstanje.

3. Posoliti i pobiberiti, pa kada provri smanjiti vatru i na tihoj vatri dinstati oko 30-40 minuta, sve dok voda ne ispari i krompir ne omekša. Za vreme dinstanja nekoliko puta promešati.

4. U međuvremenu dok se krompir dinsta grašak skuvati na tihoj vatri, uz dodatak vegete i seckane mirođije. Kuvati oko 20-30 minuta.

5. Dinstani krompir skinuti sa vatre, a grašak procediti od vode i dodati na krompir. Sve blago promešati, pa posoliti i pobiberiti po ukusu, ako je potrebno.

6. Servirati toplo kao prilog uz pečeno, ili pohovano meso, barenu šunku, ili po želji.

7. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za krompir:

-oko 1-1,5 kg krompira

-2 veće glavice crnog luka

-2 ravne kašikice soli

-malo sveže mlevenog bibera

-oko 1-1,5 dl vode za dinstanje

-3-4 kašike ulja

Za grašak:

-oko 300 g graška

-1 ravna kašikica vegete

-1 puna kašika seckane sveže mirođije, ili 1 kašikica suve



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *