Punjeni šaran iz rerne-sa pečenim krompirom i lukom

Punjeni šaran iz rerne-sa pečenim krompirom i lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Šarana gore zaseći na više mesta, pa posoliti, pobiberiti i spolja i iznutra.

2. Zatim uvaljati u mešavinu brašna i crvene paprike.

3. Staviti u sredinu pleha koji je obložen papirom ili nauljen.

4. Za smesu za punjenje crni, beli luk, šargarepu i malo peršunovog lišća iseći sitnije, pa napuniti unutrašnjost šarana.

5. Sada šaran preliti sa sokom od limuna i takođe i smesu za punjenje. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

6. Krompir i crni luk iseći na kolutove. Začiniti i promešati, pa poređati oko šarana. Sve preliti sa uljem i krompir promešati još jednom.

7. Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 1 sat, dok riba ne porumeni.

8. Poslužiti uz pire krompir, krompir salatu, rusku salatu i sos, ili po želji.

9. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg šarana

-oko 3-4 pune kašikice morske soli

-pola kašikice mlevenog bibera, ili po ukusu

-2 kašike brašna

-1 ravna kašikica crvene paprike

-ceđen sok od jednog limuna

-6-7 kašika ulja

Za smesu za punjenje:

-1 veća glavica crnog luka

-1 veća šargarepa, isečena na tanke krugove

-2 čena belog luka

-malo seckanog peršunovog lišća

Za krompir:

-oko 1 kg krompira

-2 glavice crnog luka

-1 ravna kašikica vegete

-pola kašikice crvene paprike

-5-6 kašika ulja