Punjeni šaran iz rerne-sa pečenim krompirom i lukom
Priprema
1….Šarana gore zaseći na više mesta, pa posoliti, pobiberiti i spolja i iznutra.
2. Zatim uvaljati u mešavinu brašna i crvene paprike.
3. Staviti u sredinu pleha koji je obložen papirom ili nauljen.
4. Za smesu za punjenje crni, beli luk, šargarepu i malo peršunovog lišća iseći sitnije, pa napuniti unutrašnjost šarana.
5. Sada šaran preliti sa sokom od limuna i takođe i smesu za punjenje. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
6. Krompir i crni luk iseći na kolutove. Začiniti i promešati, pa poređati oko šarana. Sve preliti sa uljem i krompir promešati još jednom.
7. Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 1 sat, dok riba ne porumeni.
8. Poslužiti uz pire krompir, krompir salatu, rusku salatu i sos, ili po želji.
9. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 1,5 kg šarana
-oko 3-4 pune kašikice morske soli
-pola kašikice mlevenog bibera, ili po ukusu
-2 kašike brašna
-1 ravna kašikica crvene paprike
-ceđen sok od jednog limuna
-6-7 kašika ulja
Za smesu za punjenje:
-1 veća glavica crnog luka
-1 veća šargarepa, isečena na tanke krugove
-2 čena belog luka
-malo seckanog peršunovog lišća
Za krompir:
-oko 1 kg krompira
-2 glavice crnog luka
-1 ravna kašikica vegete
-pola kašikice crvene paprike
-5-6 kašika ulja