Dinstani svež spanać sa belim lukom i kiselom pavlakom

Dinstani svež spanać sa belim lukom i kiselom pavlakom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Svež spanać oprati i rukom krupno iseckati.

2. Zatim staviti u veći sud, pa dodati sitno seckan, ili izgnječen beli luk i preliti sa malo ulja i malo vode za dinstanje. Postepeno dodavati celu količinu spanaća, ako ne može sve da stane u sud odjednom.

3. Na tihoj vatri mešati polako da se spanać dinsta i omekša oko 10 minuta.

4. Kada spanać omekša i višak vode pomalo ispari posoliti, pobiberiti i dodati kiselu pavlaku.

5. Kratko sve prokuvati zajedno oko 2-3 minuta mešajući.

6. Servirati kao prilog uz pečeno meso, pire krompir i salatu po želji.

7. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 500 g svežeg spanaća

-3 čena belog luka

-2-3 kašike ulja

-oko 2 dl vode za dinstanje

-1 ravna kašikica soli

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu

-250 g kisele pavlake



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *