Dinstani svež spanać sa belim lukom i kiselom pavlakom
Priprema
1….Svež spanać oprati i rukom krupno iseckati.
2. Zatim staviti u veći sud, pa dodati sitno seckan, ili izgnječen beli luk i preliti sa malo ulja i malo vode za dinstanje. Postepeno dodavati celu količinu spanaća, ako ne može sve da stane u sud odjednom.
3. Na tihoj vatri mešati polako da se spanać dinsta i omekša oko 10 minuta.
4. Kada spanać omekša i višak vode pomalo ispari posoliti, pobiberiti i dodati kiselu pavlaku.
5. Kratko sve prokuvati zajedno oko 2-3 minuta mešajući.
6. Servirati kao prilog uz pečeno meso, pire krompir i salatu po želji.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 500 g svežeg spanaća
-3 čena belog luka
-2-3 kašike ulja
-oko 2 dl vode za dinstanje
-1 ravna kašikica soli
-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu
-250 g kisele pavlake