Palačinke sa makom i višnjama-kremaste i fine

Palačinke sa makom i višnjama-kremaste i fine
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….U činiji prvo umutiti jaja sa šećerom, vanilom i soli, pa dodati brašno i sipati mleko. Dobro izmešati da se dobije gusta smesa bez grudvica.

2. Na kraju sipati kiselu vodu i ulje i sve promešati da se lepo sjedini.

3. Ostaviti da odstoji oko 15 minuta i peći palačinke.

4. Sada pripremiti fil sa makom. U činiju staviti mleveni mak, šećer u prahu i vanil šećer, pa promešati.

5. Mleko staviti da provri, pa sa vrućim mlekom preliti mak i promešati. Nakon toga dodati mleveni keks i rendanu koru limuna. Izmešati i ostaviti da se prohladi.

6. Filovati palačinke i preko toga poređati nekoliko komada višanja.

7. Urolati, pa po želji iseći na manje komade.

8. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za smesu za palačinke:

-4 komada jaja

-2 pune kašike šećera

-1 vanila šećer

-1 ravna kašikica soli

-5 dl mleka

-3 dl kisele vode

-400 g brašna

-2 kašike ulja

Za fil od maka i višanja:

-200 g mlevenog maka

-150 g šećera u prahu

-2 vanila šećera

-1,5 dl mleka

-2 pune kašike mlevenog keksa

-rendana kora od limuna

-oko 250 g višanja