Tortilje sa piletinom i pečurkama
Priprema
1….U tiganju na malo ulja kratko prvo propržiti isečen crni i beli luk.
2. Zatim dodati piletinu isečenu na tanke trake, ili kockice i mešajući pržiti na srednjoj temperaturi 5 minuta.
3. Nakon toga u tiganj ubaciti pečurke isečene na tanke listiće i sve zajedno mešajući dinstati oko 10 minuta. Pred kraj dinstanja, kada već veći deo viška vode ispari, začiniti i promešati.
4. Namaz pripremiti tako što se pomešaju svi sastojci u činiji.
5. Tortilju ugrejati kratko na suvom tiganju na tihoj vatri, pa staviti na tanjir. Prvo premazati sa namazom, zatim staviti piletinu sa pečurkama, a preko toga naseckan paradajz, krastavce, ili malo zelene salate.
6. Urolati tortilju i poslužiti toplo. Tako nastaviti sa filovanjem ostalih tortilja.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-1 pakovanje tortilja
-oko 400 g pilećeg belog mesa
-2 srednje glavice crnog luka
-2 čena belog luka
-3-4 kašike ulja
-oko 300 g šampinjona
-2 ravne kašikice soli
-pola kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-na vrh kašikice crvene paprike
-na vrh kašikice čili paprike
Za namaz:
-250 g kisele pavlake
-2 pune kašike majoneza
-2 kisela krastavca, isečena na kockice
-prstohvat soli
-malo sveže mlevenog bibera
Za salatu:
-malo zelene salate
-2 paradajza
-1 krastavac