Kremasti sos od boranije sa mlekom

Kremasti sos od boranije sa mlekom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Na malo maslaca, ili ulja prodinstati kratko iseckan crni i beli luk.

2. Zatim dodati boraniju i sipati malo vode, do polovine visine boranije. Promešati i dinstati poklopljeno na tihoj vatri oko 20 minuta.

3. Nakon toga boraniju posuti sa brašnom ( i po želji sa malo crvene paprike) i promešati.

4. Zatim preliti sa mlekom i dobro promešati.

5. Na kraju ubaciti sve začine i seckanu mirođiju, pa kuvati oko 10 minuta dok se sos ne zgusne. Sada za vreme kuvanja je potrebno često promešati.

6. Poslužiti uz pečeno meso, pečene kobasice, pire krompir i salatu, po želji.

7. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-500 g boranije, zelene, ili žute

-oko 3 kašike ulja, ili malo maslaca

-1 srednja glavica crnog luka

-2 čena belog luka

-malo vode, oko 2 dl za dinstanje

-1 puna kašika brašna

-po želji na vrh kašikice crvene paprike

-oko 7 dl mleka

-1 ravna kašikica morske soli

-1 ravna kašikica vegete

-malo bibera, po ukusu

-pola veze sveže mirođije, ili 1 kašika suve

-1 kašika kisele pavlake, ili limunovog soka



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *