Od starog hleba ukusna i brza pita za večeru

Od starog hleba ukusna i brza pita za večeru
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo stari hleb iseći na deblje kriške, pa rukom iskidati na krupnije komade. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

2. Zatim u većoj činiji umutiti jaja sa viljuškom, ili žicom za mućenje. Sir prvo izgnječiti sa viljuškom, pa onda sir i ostale sastojke dodati u jaja i promešati.

3. Pleh srednje veličine namazati sa margarinom, ili uljem sa svih strana. Posle ubaciti komadiće hleba i sitno iseckanu slaninu i promešati. Rasporediti ravnomerno u plehu.

4. Sada hleb preliti sa pripremljenom smesom i kašikom malo promešati i blago utapkati da ništa ne ostane suvo.

5. Gore staviti tanko isečene komade sira, ili izrendan sir i preko toga malo seckane slanine.

6. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 25-30 minuta, sve dok pita ne dobije lepu boju.

7. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Količina sastojaka je proizvoljna, prema količini hleba.

-1 veća vekna starog hleba

-oko 150 g dimljene slanine, sitno iseckane ( ili salame, šunke )

Za smesu za fil:

-4 jaja

-450 g feta sira, ili sitnog sira

-3 dl mleka

-5 dl jogurta

-1 dl ulja

-2 ravne kašikice soli

Gore:

-oko 150 g tvrdog sira

-oko 150 g sitno iseckane slanine