Od starog hleba ukusna i brza pita za večeru
Priprema
1….Prvo stari hleb iseći na deblje kriške, pa rukom iskidati na krupnije komade. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
2. Zatim u većoj činiji umutiti jaja sa viljuškom, ili žicom za mućenje. Sir prvo izgnječiti sa viljuškom, pa onda sir i ostale sastojke dodati u jaja i promešati.
3. Pleh srednje veličine namazati sa margarinom, ili uljem sa svih strana. Posle ubaciti komadiće hleba i sitno iseckanu slaninu i promešati. Rasporediti ravnomerno u plehu.
4. Sada hleb preliti sa pripremljenom smesom i kašikom malo promešati i blago utapkati da ništa ne ostane suvo.
5. Gore staviti tanko isečene komade sira, ili izrendan sir i preko toga malo seckane slanine.
6. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 25-30 minuta, sve dok pita ne dobije lepu boju.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
Količina sastojaka je proizvoljna, prema količini hleba.
-1 veća vekna starog hleba
-oko 150 g dimljene slanine, sitno iseckane ( ili salame, šunke )
Za smesu za fil:
-4 jaja
-450 g feta sira, ili sitnog sira
-3 dl mleka
-5 dl jogurta
-1 dl ulja
-2 ravne kašikice soli
Gore:
-oko 150 g tvrdog sira
-oko 150 g sitno iseckane slanine