Pečeni krompir i kobasice na luku iz rerne

Pečeni krompir i kobasice na luku iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Crni luk iseći na deblje kolutove.

2. Krompir oljuštiti, ili sa ljuskom iseći na tanje kolutove. Pleh obložiti sa papirom , ili tanko nauljiti, pa ubaciti krompir u pleh.

3. Začiniti, pa sipati malo ulja i sve promešati. Zatim krompir ravnomerno rasporediti u plehu.

4. Preko krompira poređati kolutove luka, pa blago posoliti i pobiberiti.

5. Na samom kraju poređati kobasice i preliti sve gore sa nekoliko kašika ulja.

6. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta dok sve lepo ne porumeni. Kobasice jednom okrenuti za vreme pečenja.

7. Poslužiti uz zelenu salatu, kiselo mleko, ili po želji.

8. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira

-oko 800 g kobasica po izboru

-3 veće glavice crnog luka

-1 puna kašikica vegete

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu

-pola kašikice crvene paprike

-oko 7-8 kašika ulja