Ukusan recept sa pečurkama-jednostavan i jeftin
Priprema
1….Pečurke oprati i iseći na polovine.
2. Crni luk, beli luk i peršun list sitnije iseckati.
3. U dublji tiganj sipati ulje, pa kad se malo ugreje ubaciti pečurke. Dinstati na jačoj vatri oko 5 minuta da puste sok.
4. Sada dodati crni i beli luk, pa sve zajedno mešajući dinstati oko 10-15 minuta na srednjoj vatri. Za vreme dinstanja posoliti, pobiberiti i posuti crvenom paprikom.
5. Dinstati sve dok ne ispari veći deo viška vode i tada posuti seckanim peršunovim lišćem. Skinuti sa vatre i promešati.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-0,5 kg pečuraka
-1 veća glavica crnog luka
-2-3 čena belog luka
-pola veze peršunovog lišća
-pola kašikice soli
-sveže mlevenog bibera, po ukusu
-pola kašikice crvene slatke paprike
-na vrh kašikice čili paprike
-4-5 kašika ulja