Neverovatno ukusne i sočne ćufte iz rerne

Neverovatno ukusne i sočne ćufte iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Crni i beli luk iseći na sitnije kockice. Suv hleb potopiti u hladnu vodu i zatim dobro iscediti od vode i izmrviti.

2. U činiju staviti mleveno meso, pa dodati sve sastojke i začine. Smesu dobro izraditi rukom, pa staviti u frižder na 30 minuta da odstoji.

3. Rernu uključiti na 220 stepeni. U pleh staviti papir za pečenje, pa od pripremljene smese oblikovati ćufte željene veličine i poređati u pleh.

4. Ćufte gore preliti sa uljem i staviti da se peku. Peći oko 30 minuta i otprilike na pola vremena pečenja ih jednom okrenuti na drugu stranu.

5. Poslužiti toplo uz prilog i salatu po želji.

6. Prijatno!

Potrebni sastojci

-500 g mlevenog svinjskog mesa

-500 g mlevenog junećeg mesa

-2 srednje glavice crnog luka

-6 čena belog luka

-2 veće kriške suvog hleba

-2 jaja

-2 pune kašikice soli

-1 ravna kašikica bibera

-oko 7-8 kašika ulja, po potrebi za pečenje