Neverovatno ukusne i sočne ćufte iz rerne
Priprema
1….Crni i beli luk iseći na sitnije kockice. Suv hleb potopiti u hladnu vodu i zatim dobro iscediti od vode i izmrviti.
2. U činiju staviti mleveno meso, pa dodati sve sastojke i začine. Smesu dobro izraditi rukom, pa staviti u frižder na 30 minuta da odstoji.
3. Rernu uključiti na 220 stepeni. U pleh staviti papir za pečenje, pa od pripremljene smese oblikovati ćufte željene veličine i poređati u pleh.
4. Ćufte gore preliti sa uljem i staviti da se peku. Peći oko 30 minuta i otprilike na pola vremena pečenja ih jednom okrenuti na drugu stranu.
5. Poslužiti toplo uz prilog i salatu po želji.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-500 g mlevenog svinjskog mesa
-500 g mlevenog junećeg mesa
-2 srednje glavice crnog luka
-6 čena belog luka
-2 veće kriške suvog hleba
-2 jaja
-2 pune kašikice soli
-1 ravna kašikica bibera
-oko 7-8 kašika ulja, po potrebi za pečenje