Pohovane pileće šnicle-spolja hrskave, a unutra mekane

Pohovane pileće šnicle-spolja hrskave, a unutra mekane
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Šnicle tanko iseći, izlupati sa čekićem, pa posoliti i pobiberiti sa obe strane.

2. U činiju staviti brašno, prezle, rendani sir i mlevenu crvenu papriku.

3. Svaku šniclu zatim uvaljati u mešavinu za pohovanje, zatim u jaja, a na kraju ponovo u mešavinu za pohovanje.

4. Ređati na tacnu, pa zatim pržiti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi.

5. Pržiti sa obe strane oko 5 minuta, a za vreme prženja šnicle okrenuti nekoliko puta.

6. Pohovane šnicle poslužiti uz pire krompir, krompir salatu, mimoza salatu, ili po želji.

7. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 800 g tanko sečenih pilećih šnicli

-oko 2 pune kašikice morske soli, ili po želji

-malo bibera, po ukusu

Za smesu za pohovanje:

-4 jaja

-5 kašika brašna

-5 kašika prezli

-3 pune kašike rendanog tvrdog sira

-1 ravna kašikica mlevene crvene paprike

Za prženje:

-oko 3 dl ulja, po potrebi



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *