Pohovane pileće šnicle-spolja hrskave, a unutra mekane
Priprema
1….Šnicle tanko iseći, izlupati sa čekićem, pa posoliti i pobiberiti sa obe strane.
2. U činiju staviti brašno, prezle, rendani sir i mlevenu crvenu papriku.
3. Svaku šniclu zatim uvaljati u mešavinu za pohovanje, zatim u jaja, a na kraju ponovo u mešavinu za pohovanje.
4. Ređati na tacnu, pa zatim pržiti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi.
5. Pržiti sa obe strane oko 5 minuta, a za vreme prženja šnicle okrenuti nekoliko puta.
6. Pohovane šnicle poslužiti uz pire krompir, krompir salatu, mimoza salatu, ili po želji.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 800 g tanko sečenih pilećih šnicli
-oko 2 pune kašikice morske soli, ili po želji
-malo bibera, po ukusu
Za smesu za pohovanje:
-4 jaja
-5 kašika brašna
-5 kašika prezli
-3 pune kašike rendanog tvrdog sira
-1 ravna kašikica mlevene crvene paprike
Za prženje:
-oko 3 dl ulja, po potrebi