Limun štangle od keksa i čokolade-jednostavno i ukusno
Priprema
1….Prvo slatku pavlaku ugrejati, pa dodati čokoladu i mešati da se istopi.
2. U veću činiju staviti keks i krupno izlomiti.
3. Sipati slatku pavlaku sa čokoladom preko keksa, pa posle dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati.
4. Sa kašikom još izdrobiti keks na sitnije komade, pa prebaciti smesu u kalup koji je obložen sa svih strana sa providnom folijom.
5. U kalupu dobro stisnuti smesu odozgore da se sastojci spoje, pa zatim i gore prekriti sa folijom. Staviti u frižder da stegne na nekoliko sati.
6. Posle izvaditi iz friždera, pa ostaviti nekoliko minuta na sobnoj temperaturi da se lakše odvoji od kalupa. Okrenuti naopako na tacnu i skinuti foliju.
7. Odozgore ukrasiti sa čokoladom, mlevenim keksom, šlagom, ili po želji.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-300 g keksa petit beurre
-100 g krupno seckanih oraha
-200 g mlečne čokolade
-2,5 dl slatke pavlake
-1 dl sveže ceđenog soka od limuna
-rendana kora od jednog limuna