Fina pileća paradajz čorba

Fina pileća paradajz čorba
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Sitno iseckan crni luk kratko pržiti na malo ulja.

2. Dodati na kocke isečenu piletinu i dinstati oko 5 minuta mešajući.

3. Pred kraj dinstanja ubaciti i povrće i zajedno dinstati još oko 5 minuta.

4. Nakon toga u sud sipati pasirani paradajz i vodu, pa dodati sve začine i promešati.

5. Kada čorba provri ostaviti na tihoj vatri da se kuva poklopljeno 40 minuta.

6. Posle dodati pirinač, promešati i nastaviti još kuvati 15 minuta.

7. Poslužiti toplo.

8. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 400 g pilećeg filea, isečenog na kockice

-1 glavica crnog luka

-3 kašike ulja

-oko 200 g mešanog povrća ( šargarepa, zelen, grašak, ili po izboru )

-pola litre pasiranog paradajza

-pola litre vode

-2 kašike pirinča

-1 puna kašikica soli

-1 puna kašikica vegete

-1 ravna kašikica crvene paprike

-malo bibera, po ukusu

–mali prstohvat šećera

-za ukrašavanje, malo seckanog peršunovog lišća