Fina pileća paradajz čorba
Priprema
1….Sitno iseckan crni luk kratko pržiti na malo ulja.
2. Dodati na kocke isečenu piletinu i dinstati oko 5 minuta mešajući.
3. Pred kraj dinstanja ubaciti i povrće i zajedno dinstati još oko 5 minuta.
4. Nakon toga u sud sipati pasirani paradajz i vodu, pa dodati sve začine i promešati.
5. Kada čorba provri ostaviti na tihoj vatri da se kuva poklopljeno 40 minuta.
6. Posle dodati pirinač, promešati i nastaviti još kuvati 15 minuta.
7. Poslužiti toplo.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 400 g pilećeg filea, isečenog na kockice
-1 glavica crnog luka
-3 kašike ulja
-oko 200 g mešanog povrća ( šargarepa, zelen, grašak, ili po izboru )
-pola litre pasiranog paradajza
-pola litre vode
-2 kašike pirinča
-1 puna kašikica soli
-1 puna kašikica vegete
-1 ravna kašikica crvene paprike
-malo bibera, po ukusu
–mali prstohvat šećera
-za ukrašavanje, malo seckanog peršunovog lišća