Čokoladni kolač od starog hleba-jeftino, brzo i ukusno
Priprema
1….Prvo hleb iseći na krupne kocke i staviti u posudu za pečenje.
2. Umutiti jaja sa šećerom i vanilom.
3. Zatim dodati otopljeni margarin, mleko i koru limuna, pa promešati.
4. Sada sipati smesu preko hleba, pa promešati da hleb upije smesu. Hleb treba bogato da je natopljen, ako treba dodati još malo mleka i sve promešati još jednom.
5. Na kraju dodati komadiće čokolade, ili krupno rendanu i kašikom gore dobro pritisnuti i izravnati.
6. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta. Zatim pečen kolač sa viljuškama izbockati po celoj površini i preliti ravnomerno sa sveže ceđenim sokom od limuna, ili pomorandže.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 8 kriški starog hleba
-3 jaja
-200 g šećera
-3 vanila šećera
-100 g margarina, otopljenog, pa ohlađenog ( ili omekšanog na sobnoj temperaturi )
-oko 3,5 dl mleka ( da hleb bude bogato natopljen sa smesom )
-rendana kora od jednog limuna, ili pomorandže
-oko 150 g crne, ili mlečne čokolade ( u komadićima, ili krupno rendana čokolada )
Pečen kolač preliti sa:
-ceđenim sokom od jednog limuna, ili pomorandže.