Čokoladni kolač od starog hleba-jeftino, brzo i ukusno

Čokoladni kolač od starog  hleba-jeftino, brzo i ukusno
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo hleb iseći na krupne kocke i staviti u posudu za pečenje.

2. Umutiti jaja sa šećerom i vanilom.

3. Zatim dodati otopljeni margarin, mleko i koru limuna, pa promešati.

4. Sada sipati smesu preko hleba, pa promešati da hleb upije smesu. Hleb treba bogato da je natopljen, ako treba dodati još malo mleka i sve promešati još jednom.

5. Na kraju dodati komadiće čokolade, ili krupno rendanu i kašikom gore dobro pritisnuti i izravnati.

6. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta. Zatim pečen kolač sa viljuškama izbockati po celoj površini i preliti ravnomerno sa sveže ceđenim sokom od limuna, ili pomorandže.

7. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 8 kriški starog hleba

-3 jaja

-200 g šećera

-3 vanila šećera

-100 g margarina, otopljenog, pa ohlađenog ( ili omekšanog na sobnoj temperaturi )

-oko 3,5 dl mleka ( da hleb bude bogato natopljen sa smesom )

-rendana kora od jednog limuna, ili pomorandže

-oko 150 g crne, ili mlečne čokolade ( u komadićima, ili krupno rendana čokolada )

Pečen kolač preliti sa:

-ceđenim sokom od jednog limuna, ili pomorandže.