Musaka od kiselog kupusa sa piletinom
Priprema
1…Pileće šnicle i slaninu iseći na tanke štapiće, ili kockice, a crni luk sitnije iseckati.
2. Sada u tiganj staviti prvo crni luk i slaninu, pa preliti sa malo ulja i kratko propržiti.
3. Nakon toga dodati sitno isečeno pileće meso, pa dinstati, povremeno mešajući, oko 15 minuta na srednjoj vatri.
4. Zatim dodati začine i nekoliko kašika kuvanog paradajza, pa sve zajedno dinstati oko 5 minuta.
5. Jedan dublji pleh srednje veličine prvo nauljiti sa svih strana, pa onda dole rasporediti pola količine kiselog kupusa.
6. Preko toga staviti dinstano meso, a preko mesa nekoliko kašika pirinča.
7. Sada rasporediti gore drugi deo kupusa.
8. Pripremiti preliv, jaja umutiti sa viljuškom, pa sipati mleko i promešati. Sipati preliv preko kupusa.
9. Na kraju preliti gore sa malo ulja i staviti da se peče na 200 stepeni. Peći oko 50 minuta, dok ne porumeni.
10. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1,2 kg kiselog kupusa
-600 g pilećih šnicli
-250 g slanine
-2 veće glavice crnog luka
-4 kašike pirinča
-4 kašike pasiranog paradajza
-5-6 kašika ulja
-2 ravne kašikice soli
-pola kašikice vegete
-pola kašikice crnog bibera
Preliv:
-3 jaja
-300 ml mleka
Pre pečenja preliti:
-sa 3 kašike ulja