Čušpajz od šargarepe-savršen prilog

Čušpajz od šargarepe-savršen prilog
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo šargarepu iseći na tanje kolutove, a crni luk na sitnije kockice.

2. Staviti sve u jedan manji sud, pa preliti sa nekoliko kašika ulja i vode.

3. Dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje i dodavanje vode, po potrebi, oko 20 minuta, dok šargarepa ne omekša.

4. Zatim šargarepu posuti sa brašnom i promešati.

5. Na kraju dodati seckanu mirođiju, pa sipati hladno mleko. Posle posoliti i pobiberiti, pa sada uz stalno mešanje na tihoj vatri kuvati oko 10 minuta.

6. Čušpajz od šargarepe poslužiti uz pečeno meso i pire krompir.

7. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 800 g šargarepe

-1 glavica crnog luka

-3-4 kašike ulja

-oko 1,5 dl vode za dinstanje

-1 puna kašika brašna

-6 dl hladnog mleka

-1 puna kašikica morske soli

-malo mlevenog crnog bibera, po ukusu

-1 kašika sveže mirođije, ili 1 kašikica sušene