Čušpajz od šargarepe-savršen prilog
Priprema
1….Prvo šargarepu iseći na tanje kolutove, a crni luk na sitnije kockice.
2. Staviti sve u jedan manji sud, pa preliti sa nekoliko kašika ulja i vode.
3. Dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje i dodavanje vode, po potrebi, oko 20 minuta, dok šargarepa ne omekša.
4. Zatim šargarepu posuti sa brašnom i promešati.
5. Na kraju dodati seckanu mirođiju, pa sipati hladno mleko. Posle posoliti i pobiberiti, pa sada uz stalno mešanje na tihoj vatri kuvati oko 10 minuta.
6. Čušpajz od šargarepe poslužiti uz pečeno meso i pire krompir.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 800 g šargarepe
-1 glavica crnog luka
-3-4 kašike ulja
-oko 1,5 dl vode za dinstanje
-1 puna kašika brašna
-6 dl hladnog mleka
-1 puna kašikica morske soli
-malo mlevenog crnog bibera, po ukusu
-1 kašika sveže mirođije, ili 1 kašikica sušene