Ćufte u sosu od paradajza-ukusne i sočne
Priprema
1….Izmešati sve sastojke, pa rukom praviti male ćufte.
2. Uvaljati ih u prezle.
3. Zatim uzeti jedan dublji sud i pržiti ih na umerenoj temperaturi oko 3-4 minuta sa obe strane. Nakon toga ćufte izvaditi na tanjir.
4. U taj isti sud od prženja dodati prvo crni luk, pa posle brašno i sve kratko propržiti.
5. Zatim mešajući sve vreme sipati paradajz i vodu, pa dodati začine.
6. Sačekati da sos provri, pa smanjiti vatru i vratiti ćufte u sos.
7. Kuvati na tihoj vatri poklopljeno oko 30-40 minuta.
8. Poslužiti toplo uz bareni krompir, pire krompir, pirinač, ili testeninu.
9. Prijatno!
Potrebni sastojci
Za ćufte:
-500 g mlevenog mesa
-1 veća glavica crnog luka
-3 veća čena belog luka
-1 jaje
-2 pune kašike prezli
-pola kašikice crvene paprike
-1 puna kašikica soli
-pola kašikice bibera
Za pečenje:
-oko 100 g prezli uvaljati
-oko 7 kašika ulja
Za sos:
-1 manja glavica crnog luka
-1 puna kašika brašna
-5 dl kuvanog paradajza
-1 l vode
-pola kašikice crvene paprike
-1 puna kašikica soli
-1 ravna kašikica šećera