Ćufte u sosu od paradajza-ukusne i sočne

Ćufte u sosu od paradajza-ukusne i sočne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Izmešati sve sastojke, pa rukom praviti male ćufte.

2. Uvaljati ih u prezle.

3. Zatim uzeti jedan dublji sud i pržiti ih na umerenoj temperaturi oko 3-4 minuta sa obe strane. Nakon toga ćufte izvaditi na tanjir.

4. U taj isti sud od prženja dodati prvo crni luk, pa posle brašno i sve kratko propržiti.

5. Zatim mešajući sve vreme sipati paradajz i vodu, pa dodati začine.

6. Sačekati da sos provri, pa smanjiti vatru i vratiti ćufte u sos.

7. Kuvati na tihoj vatri poklopljeno oko 30-40 minuta.

8. Poslužiti toplo uz bareni krompir, pire krompir, pirinač, ili testeninu.

9. Prijatno!

Potrebni sastojci

Za ćufte:

-500 g mlevenog mesa

-1 veća glavica crnog luka

-3 veća čena belog luka

-1 jaje

-2 pune kašike prezli

-pola kašikice crvene paprike

-1 puna kašikica soli

-pola kašikice bibera

Za pečenje:

-oko 100 g prezli uvaljati

-oko 7 kašika ulja

Za sos:

-1 manja glavica crnog luka

-1 puna kašika brašna

-5 dl kuvanog paradajza

-1 l vode

-pola kašikice crvene paprike

-1 puna kašikica soli

-1 ravna kašikica šećera