Pržene lepinje iz tiganja
Priprema
1….Prvo u činiju sipati jogurt, pa dodati so, šećer i soda bikarbonu i izmešati.
2. Nakon toga dodavati brašno postepeno, pa onda varjačom malo izraditi. Zatim testo staviti na pobrašnjen sto, kratko izraditi rukom i oblikovati u valjkasti oblik.
3. Iseći testo na 10 jednakih delova, pa oblikovati manje loptice i ostaviti ih da stoje oko 5 minuta pokriveno providnom folijom.
4. Sada svaku lopticu sa oklagijom razvući na krug debljine oko 3-4 mmm, na dobro pobrašnjenom stolu. Ređati ih jednu preko druge na veći tanjir.
5. Pržiti lepinje u vrelom dubokom ulju, koje prvo dobro ugrejati, pa posle odmah smanjiti na umerenu temperaturu.
6. Pržiti ih kratko, oko pola minuta sa jedne, pa posle pola minuta sa druge strane. Vaditi lepinje i ocediti od ulja i staviti na kuhinjski papir.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-4 dl jogurta
-2 ravne kašikice soli
-1 kašikica šećera
-1 kašikica sode bikarbone
-400 g brašna i još malo za posipanje radne površine
-oko 5 dl ulja za prženje, po potrebi