Krompir salata sa prelivom

Krompir salata sa prelivom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Krompir obariti u ljusci u posoljenoj vodi, oko 30 minuta. Voditi računa da ne omekša previše.

2. Zatim krompir ostaviti da se dobro ohladi, pa oljuštiti, i iseći na kolutove debljine oko pola cm-a.

3. Crni luk iseći na tanke polukrugove, pa krompir i crni luk posoliti i blago izmešati u činji.

4. Za pripremu preliva prvo prokuvati vodu, pa u toplu vodu staviti sve sastojke i izmešati.

5. Vruć preliv sipati preko krompira i luka i izmešati. Ostaviti da se dobro ohladi, pa ostaviti u frižderu preko noći, ili barem nekoliko sati da se ukusi izmešaju.

6. Poslužiti uz pečeno meso, kobasice, roštilj, ili po želji.

Saveti:

1….Umesto crnog luka, može se koristiti mladi crni luk, ili praziluk.

2. U salatu se može dodati i barena viršla, isečena na krugove.

7. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira

-2 glavice crnog luka

-1 glavica ljubičastog luka

-pola kašikice soli

Za preliv:

-3 dl vode, tople

-5 kašika sirćeta

-4 kašike maslinovog ulja

-2 kašikice senfa

-1 puna kašikica soli

-1 puna kašika šećera

-pola kašikice bibera