Predivni uštipci od jabuka sa jogurtom i cimetom
Priprema
1….Jabuke oljuštiti i iseći na sitne kockice. Zatim dodati rendanu koru i sok od limuna i izmešati.
2. Za smesu za testo prvo penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilom.
3. Zatim dodati prstohvat soli, ulje, jogurt, mleko i cimet, pa promešati.
4. Posle ubaciti brašno sa soda bikarbonom i sve zajedno izraditi u finu smesu sa varjačom. Brašno dodavati postepeno.
5. Na samom kraju dodati jabuke i varjačom blago sve izmešati. Ostaviti da odstoji pokriveno providnom folijom oko 30 minuta.
6. U dubljoj posudi zagrejati ulje, pa vaditi nauljenom kašikom smesu. Dovoljno je pola kašika smese za testo za male uštipke i spuštati ih u ulje.
7. Zatim odmah smanjiti na srednju temperaturu i peći ih sa obe strane po 2-3 minuta, da bi uštipci bili hrskavi.
8. Nakon toga vaditi ih na kuhinjski papir.
9. Zatim ih posuti sa šećerom, ili poslužiti sa pekmezom, medom, ili čokoladnim prelivom.
10. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-4 jaja
-7 punih kašika šećera
-3 vanila šećera
-veći prstohvat soli
-3 kašike ulja
-1 dl jogurta
-2 dl mleka
-1 kašikica cimeta
-oko 450 g brašna, postepeno dodavati
-1 ravna kašikica sode bikarbone
-5-6 srednjih jabuka, isečenih na sitne kockice
-rendana kora i sok od jednog limuna
-oko 500 ml ulja za prženje