Ragu čorba od pilećeg mesa-ukusna i kremasta, puna povrća i mesa
Priprema
1….Prvo sitno iseckan crni luk kratko propržiti na malo ulja.
2. Zatim dodati kockice pilećeg mesa i dinstati oko 5 minuta, uz dodatak malo vode.
3. Na kraju ubaciti seckano povrće i sve zajedno mešajući dinstati oko 5 minuta.
4. Sada naliti sa vodom, pa dodati sve začine i promešati. Kuvati na umerenoj temperaturi, poklopljeno 30 minuta.
5. Zatim u manjoj činiji izmešati prvo kiselu pavlaku i brašno. Posle dodati oko 2 dl kuvane čorbe i sve dobro promešati.
6. Sipati u čorbu polako i mešajući i kuvati još 10 minuta.
7. Na kraju skinuti sa vatre, pa dodati sok od limuna i seckan peršun list.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 600 g pilećeg belog mesa, iseći na kockice
-1 veća glavica crnog luka
-oko 4 kašike ulja, po potrebi
-3 šargarepe
-1 koren peršuna
-oko 250 g iseckane mešavine povrća ( grašak, krompir, keleraba )
-oko 2 l vode
-2 ravne kašikice morske soli
-2 pune kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-pola kašikice crvene paprike
Zaprška:
-2 dl kisele pavlake
-1 puna kašika brašna
-2 dl kuvane čorbe
Na kraju dodati:
-ceđen sok od pola limuna
-peršunov list