Ragu čorba od pilećeg mesa-ukusna i kremasta, puna povrća i mesa

Ragu čorba od pilećeg mesa-ukusna i kremasta, puna povrća i mesa
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo sitno iseckan crni luk kratko propržiti na malo ulja.

2. Zatim dodati kockice pilećeg mesa i dinstati oko 5 minuta, uz dodatak malo vode.

3. Na kraju ubaciti seckano povrće i sve zajedno mešajući dinstati oko 5 minuta.

4. Sada naliti sa vodom, pa dodati sve začine i promešati. Kuvati na umerenoj temperaturi, poklopljeno 30 minuta.

5. Zatim u manjoj činiji izmešati prvo kiselu pavlaku i brašno. Posle dodati oko 2 dl kuvane čorbe i sve dobro promešati.

6. Sipati u čorbu polako i mešajući i kuvati još 10 minuta.

7. Na kraju skinuti sa vatre, pa dodati sok od limuna i seckan peršun list.

8. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 600 g pilećeg belog mesa, iseći na kockice

-1 veća glavica crnog luka

-oko 4 kašike ulja, po potrebi

-3 šargarepe

-1 koren peršuna

-oko 250 g iseckane mešavine povrća ( grašak, krompir, keleraba )

-oko 2 l vode

-2 ravne kašikice morske soli

-2 pune kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-pola kašikice crvene paprike

Zaprška:

-2 dl kisele pavlake

-1 puna kašika brašna

-2 dl kuvane čorbe

Na kraju dodati:

-ceđen sok od pola limuna

-peršunov list