Najukusniji grašak sa piletinom i knedlicama

Najukusniji grašak sa piletinom i knedlicama
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Piletinu iseći na manje komade.

2. Crni luk i šargarepu iseckati na sitnije kockice.

3. Prvo na malo ulja propržiti kratko crni luk. Zatim dodati isečenu piletinu i dinstati, uz dolivanje malo vode, oko 10 minuta.

4. Nakon toga dodati grašak i šargarepu, pa dobro izmešati.

5. Posle sipati sve začine i naliti sa vodom. Kuvati na umerenoj temperaturi, poklopljeno, oko 1 sat, dok meso i grašak ne omekšaju.

6. Za to vreme pripremiti knedlice. Jaja staviti u činiju, pa dodati so i brašno. Mešati da se dobije glatka smesa.

7. Pred kraj kuvanja malom kašikicom spuštati knedlice i kuvati ih 10 minuta.

8. Prijatno!

Saveti:

1….Oko pola kašikice smese vaditi za knedlice.

2. Ako se koristi zamrznuti grašak, dodati na početku kuvanja, a iz konzerve je dovoljno dodati na polovini kuvanja.

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg pilećeg mesa

-3 veće glavice crnog luka

-4 kašike ulja

-oko 1 dl vode za dinstanje

-400 g graška

-2 šargarepe

-2 pune kašikice crvene paprike

-na vrh kašikice čili paprike

-2 ravne kašikice soli

-3 pune kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-1 kašikica sušene mirođije, ili 1 puna kašika sveže

-oko 1 l vode, da prekrije meso

Za knedlice:

-2 jaja

-veći prstohvat soli

-4 jako pune kašike brašna



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *