Najukusniji grašak sa piletinom i knedlicama
Priprema
1….Piletinu iseći na manje komade.
2. Crni luk i šargarepu iseckati na sitnije kockice.
3. Prvo na malo ulja propržiti kratko crni luk. Zatim dodati isečenu piletinu i dinstati, uz dolivanje malo vode, oko 10 minuta.
4. Nakon toga dodati grašak i šargarepu, pa dobro izmešati.
5. Posle sipati sve začine i naliti sa vodom. Kuvati na umerenoj temperaturi, poklopljeno, oko 1 sat, dok meso i grašak ne omekšaju.
6. Za to vreme pripremiti knedlice. Jaja staviti u činiju, pa dodati so i brašno. Mešati da se dobije glatka smesa.
7. Pred kraj kuvanja malom kašikicom spuštati knedlice i kuvati ih 10 minuta.
8. Prijatno!
Saveti:
1….Oko pola kašikice smese vaditi za knedlice.
2. Ako se koristi zamrznuti grašak, dodati na početku kuvanja, a iz konzerve je dovoljno dodati na polovini kuvanja.
Potrebni sastojci
-oko 1,5 kg pilećeg mesa
-3 veće glavice crnog luka
-4 kašike ulja
-oko 1 dl vode za dinstanje
-400 g graška
-2 šargarepe
-2 pune kašikice crvene paprike
-na vrh kašikice čili paprike
-2 ravne kašikice soli
-3 pune kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-1 kašikica sušene mirođije, ili 1 puna kašika sveže
-oko 1 l vode, da prekrije meso
Za knedlice:
-2 jaja
-veći prstohvat soli
-4 jako pune kašike brašna