Sočne slatke prženice sa šećerom i cimetom

Sočne slatke prženice sa šećerom i cimetom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo hleb iseći na krupnije kocke, ili štapiće.

2. Zatim umutiti jaja sa šećerom i vanilom, pa dodati sve ostale sastojke i izmešati.

3. Svaki komad hleba umočiti u tu smesu, da se svaka strana natopi.

4. Ugrejati maslac, ili ulje, pa pržiti hleb sa obe strane 1-2 minuta, sve dok lepo ne porumeni.

5. Prženice vaditi na papirni ubrus, pa posle ih uvaljati u mešavinu šećera i cimeta.

6. Prijatno!

Saveti:

1….Slatke prženice se mogu poslužiti i sa medom, pekmezom, sa svežim voćem, ili sa voćnim prelivom.

2. Mogu se pržiti i kriške hleba, ili ih preseći samo na pola.

Potrebni sastojci

-oko 6-8 parčadi starog hleba, ili tost hleba

-3 jaja

-2 pune kašike šećera

-2 vanila šećera

-1,5 dl mleka

-1 kašikica cimeta

Za prženje:

-oko 100 g maslaca, ili 1 dl ulja, po potrebi

Za dekorisanje:

-2 pune kašike šećera

-1 kašikica cimeta



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *