Sočne slatke prženice sa šećerom i cimetom
Priprema
1….Prvo hleb iseći na krupnije kocke, ili štapiće.
2. Zatim umutiti jaja sa šećerom i vanilom, pa dodati sve ostale sastojke i izmešati.
3. Svaki komad hleba umočiti u tu smesu, da se svaka strana natopi.
4. Ugrejati maslac, ili ulje, pa pržiti hleb sa obe strane 1-2 minuta, sve dok lepo ne porumeni.
5. Prženice vaditi na papirni ubrus, pa posle ih uvaljati u mešavinu šećera i cimeta.
6. Prijatno!
Saveti:
1….Slatke prženice se mogu poslužiti i sa medom, pekmezom, sa svežim voćem, ili sa voćnim prelivom.
2. Mogu se pržiti i kriške hleba, ili ih preseći samo na pola.
Potrebni sastojci
-oko 6-8 parčadi starog hleba, ili tost hleba
-3 jaja
-2 pune kašike šećera
-2 vanila šećera
-1,5 dl mleka
-1 kašikica cimeta
Za prženje:
-oko 100 g maslaca, ili 1 dl ulja, po potrebi
Za dekorisanje:
-2 pune kašike šećera
-1 kašikica cimeta