Kremasta torta od pirinča sa čokoladom
Priprema
1….Prvo skuvati pirinač u mleku, mešajući polako sve vreme, oko 30 minuta.
2. Zatim dodati margarin i izmešati da se rastopi.
3. Sada podeliti fil na 2 dela, u jedan deo dodati rendanu linunovu koru, a u drugi deo kakao u prahu.
4. Keks podeliti na 3 dela za 3 kore i svaki red keksa pre filovanja preliti bogato sa hladnim mlekom.
5. Red filovanja: u kalup, ili vatrostalnu činiju srednje veličine.
1….Prvo poređati prvi red keksa, preliti sa hladnim mlekom, pa premazati sa belim filom. Nakon toga ide drugi red keksa, mleko i fil sa kakaom u prahu.
2….Sada poređati treći red keksa, sipati mleko i na samom kraju preliti sa čokoladnom glazurom.
6. Za čokoladnu glazuru ugrejati slatku pavlaku na umerenoj temperaturi da ne provri, pa skinuti i dodati čokoladu i margarin. Izmešati da se rastopi, pa ostaviti da se malo prohladi i preliti preko torte.
7. Staviti tortu u frižder na nekoliko sati da stegne.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 600 g keksa petit beurre
-oko 2 dl hladnog mleka za prelivanje 3 reda keksa
Za pirinač u mleku:
-750 ml mleka
-250 ml vode
-6 punih kašika šećera
-3 vanila šećera
-8 punih kašika pirinča
-100 g margarina
-za beli fil: rendana kora od jednog limuna
-za tamni fil: 2 pune kašike kakao u prahu
Za čokoladnu glazuru:
-100 g crne čokolade
-1 dl slatke pavlake
-20 g margarina