Kremasta torta od pirinča sa čokoladom

Kremasta torta od pirinča sa čokoladom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo skuvati pirinač u mleku, mešajući polako sve vreme, oko 30 minuta.

2. Zatim dodati margarin i izmešati da se rastopi.

3. Sada podeliti fil na 2 dela, u jedan deo dodati rendanu linunovu koru, a u drugi deo kakao u prahu.

4. Keks podeliti na 3 dela za 3 kore i svaki red keksa pre filovanja preliti bogato sa hladnim mlekom.

5. Red filovanja: u kalup, ili vatrostalnu činiju srednje veličine.

1….Prvo poređati prvi red keksa, preliti sa hladnim mlekom, pa premazati sa belim filom. Nakon toga ide drugi red keksa, mleko i fil sa kakaom u prahu.

2….Sada poređati treći red keksa, sipati mleko i na samom kraju preliti sa čokoladnom glazurom.

6. Za čokoladnu glazuru ugrejati slatku pavlaku na umerenoj temperaturi da ne provri, pa skinuti i dodati čokoladu i margarin. Izmešati da se rastopi, pa ostaviti da se malo prohladi i preliti preko torte.

7. Staviti tortu u frižder na nekoliko sati da stegne.

8. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 600 g keksa petit beurre

-oko 2 dl hladnog mleka za prelivanje 3 reda keksa

Za pirinač u mleku:

-750 ml mleka

-250 ml vode

-6 punih kašika šećera

-3 vanila šećera

-8 punih kašika pirinča

-100 g margarina

-za beli fil: rendana kora od jednog limuna

-za tamni fil: 2 pune kašike kakao u prahu

Za čokoladnu glazuru:

-100 g crne čokolade

-1 dl slatke pavlake

-20 g margarina



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *