Domaći tartar sos sa mirođijom

Domaći tartar sos sa mirođijom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo krastavce iseći na tanke trakice, ili sitno izrendati.

2. Beli luk sitno iseckati, ili izgnječiti, a mirođiju takođe iseći sitno.

3. Izmešati dobro sve sastojke, pa držati u frižderu do služenja.

4. Poslužiti uz pečeno meso, roštilj, barenu šunku, ili uz pečurke.

5. Prijatno!

Saveti:

1….Posoliti i pobiberiti po želji.

2. Za kiselkastiji ukus dodati kašikicu kiseline od krastavaca iz tegle.

Korak po korak

Potrebni sastojci

-5 kisela krastavca

-1 čaša kisele pavlake, oko 200 g

-2 kašike majoneza

-2 čena belog luka

-1 kašika seckane sveže mirođije, ili 1 kašikica sušene

-1 kašika soka od limuna

-prstohvat soli

-malo bibera, po ukusu