Domaći tartar sos sa mirođijom
Priprema
1….Prvo krastavce iseći na tanke trakice, ili sitno izrendati.
2. Beli luk sitno iseckati, ili izgnječiti, a mirođiju takođe iseći sitno.
3. Izmešati dobro sve sastojke, pa držati u frižderu do služenja.
4. Poslužiti uz pečeno meso, roštilj, barenu šunku, ili uz pečurke.
5. Prijatno!
Saveti:
1….Posoliti i pobiberiti po želji.
2. Za kiselkastiji ukus dodati kašikicu kiseline od krastavaca iz tegle.
Korak po korak
Potrebni sastojci
-5 kisela krastavca
-1 čaša kisele pavlake, oko 200 g
-2 kašike majoneza
-2 čena belog luka
-1 kašika seckane sveže mirođije, ili 1 kašikica sušene
-1 kašika soka od limuna
-prstohvat soli
-malo bibera, po ukusu