Krompir pečen u rerni sa začinima-brza priprema za ukusan ručak

Priprema
1….Prvo krompir oprati, pa oljuštiti ( ili sa ljuskom ) i iseći na deblje kriške, otprilike jednake veličine.
2. Krompir staviti u pleh koji je obložen sa papirom za pečenje.
3. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. U međuvremenu pripremiti preliv za krompir. U jednoj činiji dobro izmešati sve sastojke za preliv.


4. Sada preliti krompir sa prelivom i dobro izmešati. Nakon toga rasporediti krompir ravnomerno u plehu.
5. Staviti krompir da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta, sve dok lepo ne porumeni.



6. Poslužiti toplo uz neko pečeno meso, sos od pečuraka i salatu.


7. Prijatno!
Saveti:
1….Paziti da se svako parče krompira obloži sa prelivom.
2. Zatim ređati krompire da se ne dodiruju.
Korak po korak







Potrebni sastojci
-oko 1 kg krompira
Za preliv:
-4 kašike kisele pavlake
-4 kašike ulja
-1 kašikica soli
-pola kašikice bibera
-1 ravna kašikica crvene paprike
-na vrh kašikice ljute, čili paprike