Lenja pita sa rogačem-veoma mekana i ukusna

Lenja pita sa rogačem-veoma mekana i ukusna
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo pripremiti fil od rogača. U činiji prvo izmešati rogač, šečer u prahu i vanila šećer.

2. Zatim mleko staviti da provri, pa sa vrućim mlekom preliti rogač i promešati da rogač upije mleko.

3. Nakon toga dodati mleveni keks, pekmez, rendanu koru i ceđen sok od limuna, ili pomorandže, pa sve dobro izmešati.

4. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni i pripremiti smesu za testo. Prvo penasto umutiti jaja i šećer sa žicom za mućenje.

5. Zatim dodati sve ostale sastojke. Umutiti u homogenu smesu koja se može lako sipati u pleh.

6. Uzeti pleh srednje veličine, pa obložiti sa papirom, ili tanko namastiti. Sipati u pleh malo više od polovine smese i staviti da se malo zapeče, samo 5 minuta.

7. Nakon toga izvaditi iz rerne, pa staviti fil i preko fila preliti ravnomerno sa ostatkom smese za testo.

8. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

9. Gore posuti sa šećerom u prahu, ili preliti sa čokoladnom glazurom.

10. Prijatno!

Potrebni sastojci

Za smesu za testo:

-5 jaja

-3 dl šećera

-1 vanilin šećer

-prstohvat soli

-1,5 dl ulja

-350 g kisele pavlake

-4,5 dl brašna

-1 prašak za pecivo

-rendana kora od limuna

Za fil od rogača:

-250 g mlevenog rogača

-250 g šećera u prahu

-2 vanilin šećera

-2 dl mleka

-2 pune kašike mlevenog keksa

-2 pune kašike pekmeza od kajsije, ili neki drugi

-rendana kora od jednog limuna, ili pomorandže

-ceđen sok od jednog limuna, ili pomorandže