Najbolja domaća topla čokolada
Priprema
1….U manji sud staviti šećer, kakao u prahu, vanilin šećer, mali prstohvat soli i vodu.
2. Mešajući sve vreme sačekamo da provri, pa kratko da vri.
3. Zatim sipati mleko i promešati. Kada je mleko dobro ugrejano ubaciti mlečnu čokoladu.
4. Mešati i kuvati kratko, sve dok se čokolada ne istopi i zgusne.
5. Skinuti sa vatre i sipati u čaše, ili šolje.
6. Dekorisati sa umućenom slatkom pavlakom i rendanom čokoladom.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-2 pune kašike šećera
-2 pune kašike kakao u prahu
-1 vanila šećer
-nekoliko zrna soli
-1 dl vode
-5 dl mleka
-50 g mlečne čokolade
Za dekorisanje:
-malo umućene slatke pavlake
-rendane čokolade