Slatki francuski tost sa cimetom kremastog ukusa
Priprema
1….Prvo hleb iseći na deblje kriške, oko 1,5 cm.
2. Zatim u činiji umutiti jaja sa viljuškom, pa dodati sve ostale sastojke. Sve zajedno dobro promešati i umutiti.
3. Kriške hleba umočiti u smesu sa svih strana i ostaviti da hleb upije tečnost.
4. U tiganj ugrejati jedan veći komad maslaca na srednjoj laganoj vatri, pa pržiti na tihoj vatri. Polako i okretati više puta.
5. Na kraju vaditi hleb na papirni ubrus. Pre posluživanja posuti sa šećerom u prahu, uvaljati u kristal šećer i cimet, ili preliti sa voćnim prelivom i poslužiti uz voće.
6. Prijatno!
Važni saveti:
1….Umesto slatke pavlake se može dodati mleko, ista količina.
2. Kriške hleba se mogu potopiti u smesu i ostaviti da odstoji u frižderu preko noći, pa ujutro samo peći.
3. Maslac dodavati u tiganj postepeno, za početak jedan komad rastopiti, pa kad hleb upije dodavati još, po potrebi.
Potrebni sastojci
-oko 6 komada deblje kriške starog hleba, dobro osušen
-4 jaja
-3 pune kašike šećera
-3 vanila šećera
-1 kašikica cimeta
-1 dl mleka
-1 dl slatke pavlake
Za prženje:
-oko 100 g maslaca, dodavati postepeno, po potrebi
Za posluživanje:
-šećer u prahu
-kristal šećer sa cimetom
-voćni preliv i sveže voće