Slatki francuski tost sa cimetom kremastog ukusa

Slatki francuski tost sa cimetom kremastog ukusa
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo hleb iseći na deblje kriške, oko 1,5 cm.

2. Zatim u činiji umutiti jaja sa viljuškom, pa dodati sve ostale sastojke. Sve zajedno dobro promešati i umutiti.

3. Kriške hleba umočiti u smesu sa svih strana i ostaviti da hleb upije tečnost.

4. U tiganj ugrejati jedan veći komad maslaca na srednjoj laganoj vatri, pa pržiti na tihoj vatri. Polako i okretati više puta.

5. Na kraju vaditi hleb na papirni ubrus. Pre posluživanja posuti sa šećerom u prahu, uvaljati u kristal šećer i cimet, ili preliti sa voćnim prelivom i poslužiti uz voće.

6. Prijatno!

Važni saveti:

1….Umesto slatke pavlake se može dodati mleko, ista količina.

2. Kriške hleba se mogu potopiti u smesu i ostaviti da odstoji u frižderu preko noći, pa ujutro samo peći.

3. Maslac dodavati u tiganj postepeno, za početak jedan komad rastopiti, pa kad hleb upije dodavati još, po potrebi.

Potrebni sastojci

-oko 6 komada deblje kriške starog hleba, dobro osušen

-4 jaja

-3 pune kašike šećera

-3 vanila šećera

-1 kašikica cimeta

-1 dl mleka

-1 dl slatke pavlake

Za prženje:

-oko 100 g maslaca, dodavati postepeno, po potrebi

Za posluživanje:

-šećer u prahu

-kristal šećer sa cimetom

-voćni preliv i sveže voće