Najukusniji pekarski krompir iz rerne

Najukusniji pekarski krompir iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Krompir i crni luk oljuštiti, pa iseći na tanke krugove.

2. Staviti sve u jedan pleh odgovarajuće veličine, pa posuti sa potrebnim začinima. Dobro izmešati i ravnomerno rasporediti u plehu.

3. Za preliv prvo umutiti jaja sa viljuškom, pa dodati mleko i ulje i promešati.

4. Sada preliv sipati preko krompira i luka, pa staviti da se peče na 220 stepeni oko 35 minuta, sve dok lepo ne porumeni.

5. Pekarski krompir poslužiti toplo uz roštilj, pečene kobasice i svežu salatu, po želji.

6. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira

-3 veće glavice crnog luka

-2 ravne kašikice morske soli

-pola kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-pola kašikice slatke crvene paprike

Preliv:

-3 jaja

-2,5 dl mleka

-5 kašika ulja