Najukusniji pekarski krompir iz rerne
Priprema
1….Krompir i crni luk oljuštiti, pa iseći na tanke krugove.
2. Staviti sve u jedan pleh odgovarajuće veličine, pa posuti sa potrebnim začinima. Dobro izmešati i ravnomerno rasporediti u plehu.
3. Za preliv prvo umutiti jaja sa viljuškom, pa dodati mleko i ulje i promešati.
4. Sada preliv sipati preko krompira i luka, pa staviti da se peče na 220 stepeni oko 35 minuta, sve dok lepo ne porumeni.
5. Pekarski krompir poslužiti toplo uz roštilj, pečene kobasice i svežu salatu, po želji.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1,5 kg krompira
-3 veće glavice crnog luka
-2 ravne kašikice morske soli
-pola kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-pola kašikice slatke crvene paprike
Preliv:
-3 jaja
-2,5 dl mleka
-5 kašika ulja