Predivna plazma torta sa čokoladom i orasima-jednostavna i brzo se priprema
Priprema
1….Prvo u veći sud staviti krupno lomljeni plazma keks i mleveni plazma keks. Dodati lomljenu čokoladu, mlevene i seckane orahe i suvo grožđe potopljeno u soku od pomorandže. Sve izmešati.
2. Nakon toga sve preliti sa sokom od pomorandže i dodati rendanu koru od pomorandže.
3. Margarin sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu.
4. Sada dodati umućeni margarin na keks, pa promešati sa kašikom, a posle i sa mikserom blago sve izmešati.
5. Na tacni formirati željeni oblik torte.
6. Umutiti šlag, pa tortu dekorisati sa šlagom i šarenim mrvicama, ili mlevenim keksom, čokoladnim mrvicama.
7. Tortu staviti u frižder da se ohladi i dobro stegne.
8. Prijatno!
Saveti:
1. U tortu se mogu dodati umesto čokolade za kuvanje krem bananice, seckane, oko 8 komada.
2. Suvo grožđe se može potopiti u sveže ceđeni sok od pomorandže.
Korak po korak
Potrebni sastojci
-300 g lomljenog plazma keksa
-300 g mlevenog plazma keksa
-100 g seckane čokolade za kuvanje
-100 g seckanih oraha
-150 g mlevenih oraha
-100 g suvog grožđa, potopljenog u 1 dl soka od pomorandže
-6 dl soka od pomorandže ( gazirani, ili gusti )
-rendana kora od jedne pomorandže
-250 g margarina, sobne temperature
-150 g šećera u prahu
Za dekorisanje:
-3 šlaga
-čokoladne, ili šarene mrvice, ili mleveni keks