Super recept za tikvice u rerni-ukusan i jednostavan ručak
Priprema
1….Tikvice izrendati, pa posoliti i ostaviti 10 minuta. Zatim dobro ocediti od viška tečnosti i staviti u veću činiju.
2. U međuvremenu iseckati crni luk, beli luk, peršun list i izrendati tvrdi sir. Dodati sve sastojke i začine u oceđene tikvice i promešati.
3. Oblikovati male loptice i poređati na pleh obložen sa papirom za pečenje.
4. Odozgo preliti sa malo ulja i staviti da se peče na 220 stepeni oko 30-35 minuta.
5. Poslužiti uz pire krompir i salatu.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-2 srednje tikvice rendane, sa dodatkom 1 ravne kašikice soli, pa ocediti
-200 g sitnog sira, ili krem sira
-3 pune kašike rendanog tvrdog sira
-5 punih kašika prezli
-1 jaje
-3 kašike seckanog peršunovog lišća ( ili 1 kašikica origana )
-1 manja glavica crnog luka
-3 čena belog luka
-pola kašikice soli
-pola kašikice bibera
Za pečenje:
-2 kašike ulja