Sladoled torta sa jagodama, kremasta i divna

Sladoled torta sa jagodama, kremasta i divna
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo krupno izlomiti piškotice. Jagode oprati, pa ocediti od vode i zatim iseći na polovine. Odmah ostaviti sa strane jedan deo za ukrašavanje.

2. Zatim skuvati puding u većem sudu ( da bi posle mogli ubaciti piškotice), pa u vruć puding dodati margarin i kiselu pavlaku i dobro izmešati.

3. U vruć puding dodati izlomljene piškotice, pa promešati pažljivo.

4. Sipati pola količine smese u kalup, ili pleh odgovarajuće veličine.

5. Nakon toga poređati jagode i odozgo posuti sa malo rendane čokolade.

6. Na kraju sipati drugi deo pudinga sa keksom i staviti u frižder da se ohladi.

7. U međuvremenu umutiti šlag, ili slatku pavlaku, pa tortu premazati sa šlagom. Dekorisati sa jagodama i vratiti tortu u frižder da se dobro ohladi i stegne.

8. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 1 kg jagoda

-300 g piškotica ( ili plazma keks, petit beurre keks )

-3 pudinga od jagoda

-1,5 l mleka

-12 jako punih kašika šećera

-3 vanila šećera

-250 g margarina, ili maslaca

-200 g kisele pavlake

-oko 50 g rendane čokolade

Za dekoraciju:

-2 šlaga, ili 200 ml slatke pavlake, sa dodatkom malo šećera

-nekoliko jagoda