Sladoled torta sa jagodama, kremasta i divna
Priprema
1….Prvo krupno izlomiti piškotice. Jagode oprati, pa ocediti od vode i zatim iseći na polovine. Odmah ostaviti sa strane jedan deo za ukrašavanje.
2. Zatim skuvati puding u većem sudu ( da bi posle mogli ubaciti piškotice), pa u vruć puding dodati margarin i kiselu pavlaku i dobro izmešati.
3. U vruć puding dodati izlomljene piškotice, pa promešati pažljivo.
4. Sipati pola količine smese u kalup, ili pleh odgovarajuće veličine.
5. Nakon toga poređati jagode i odozgo posuti sa malo rendane čokolade.
6. Na kraju sipati drugi deo pudinga sa keksom i staviti u frižder da se ohladi.
7. U međuvremenu umutiti šlag, ili slatku pavlaku, pa tortu premazati sa šlagom. Dekorisati sa jagodama i vratiti tortu u frižder da se dobro ohladi i stegne.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 1 kg jagoda
-300 g piškotica ( ili plazma keks, petit beurre keks )
-3 pudinga od jagoda
-1,5 l mleka
-12 jako punih kašika šećera
-3 vanila šećera
-250 g margarina, ili maslaca
-200 g kisele pavlake
-oko 50 g rendane čokolade
Za dekoraciju:
-2 šlaga, ili 200 ml slatke pavlake, sa dodatkom malo šećera
-nekoliko jagoda