Slatki kupus sa kobasicom i slaninom-jednostavan i ukusan ručak

Priprema
1….Prvo kupus, kobasice i slanine iseći na krupnije komade.
2. U veći sud na malo ulja početi dinstati iseckan crni luk, pa dodati kobasice i slanine. Sve zajedno dinstati mešajući oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
3. Sada posuti sa brašnom i crvenom paprikom i dobro promešati.
4. Nakon toga u sud ubaciti polovinu isečenog kupusa, pa preliti sa kuvanim paradajzom i vodom.
5. Zatim dodati sve preostale začine, pa promešati i staviti da se kuva.
6. Ostaviti oko 10-ak minuta da se kuva, pa kad je kupus malo splasnuo, onda dodati ostatak kupusa. Ako je potrebno sipati još vode da voda prekrije kupus, pa promešati.
7. U toku kuvanja promešati pažljivo nekoliko puta.
8. Kupus kuvati 1 sat poklopljeno na tihoj vatri.




9. Prijatno!
Potrebni sastojci
-1 velika glavica kupusa, ili 2 srednja ( oko 1,5 kg )
-oko 800 g kobasica, po izboru
-300 g mesnate slanine
-3 glavice crnog luka
-1 srednja kašika brašna
-2 pune kašikice crvene slatke paprike
-3 dl kuvanog paradajza
-oko 1 l vode
-2 ravne kašikice soli
-2 ravne kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-malo sveže mlevene čili paprike
-4-5 kašika ulja za dinstanje, po potrebi