Slatki kupus sa kobasicom i slaninom-jednostavan i ukusan ručak

Slatki kupus sa kobasicom i slaninom-jednostavan i ukusan ručak
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo kupus, kobasice i slanine iseći na krupnije komade.

2. U veći sud na malo ulja početi dinstati iseckan crni luk, pa dodati kobasice i slanine. Sve zajedno dinstati mešajući oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.

3. Sada posuti sa brašnom i crvenom paprikom i dobro promešati.

4. Nakon toga u sud ubaciti polovinu isečenog kupusa, pa preliti sa kuvanim paradajzom i vodom.

5. Zatim dodati sve preostale začine, pa promešati i staviti da se kuva.

6. Ostaviti oko 10-ak minuta da se kuva, pa kad je kupus malo splasnuo, onda dodati ostatak kupusa. Ako je potrebno sipati još vode da voda prekrije kupus, pa promešati.

7. U toku kuvanja promešati pažljivo nekoliko puta.

8. Kupus kuvati 1 sat poklopljeno na tihoj vatri.

9. Prijatno!

Potrebni sastojci

-1 velika glavica kupusa, ili 2 srednja ( oko 1,5 kg )

-oko 800 g kobasica, po izboru

-300 g mesnate slanine

-3 glavice crnog luka

-1 srednja kašika brašna

-2 pune kašikice crvene slatke paprike

-3 dl kuvanog paradajza

-oko 1 l vode

-2 ravne kašikice soli

-2 ravne kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-malo sveže mlevene čili paprike

-4-5 kašika ulja za dinstanje, po potrebi