Tikvice sa šargarepom u sosu od pavlake
Priprema
1….Prvo sitno iseći povrće.
2. Dodati maslac i malo vode i dinstati povremeno mešajući oko 20 minuta, odnosno dok povrće ne omekša.
3. Zatim preliti sa pavlakom, pa dodati začine i sitno seckan peršun list.
4. Sve zajedno kuvati još oko 5 minuta i povremeno promešati.
5. Poslužiti uz pečeno meso, roštilj i salatu.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-2 manje tikvice
-3 šargarepe
-1 veća glavica crnog luka
-3 čena belog luka
-30 g maslaca, ili 3 kašike ulja
-1 dl vode za dinstanje
-2 dl pavlake za kuvanje
-2 pune kašike kisele pavlake
-peršunov list
-1 ravna kašikica soli
-1 ravna kaškica vegete
-poa kašikice bibera