Brza i jednostavna ruska salata
Priprema
1….Obariti mešano zaleđeno povrće oko 15 minuta, pa ostaviti da se ohladi.
2. Ili pripremiti od svežeg povrća, skuvati 3 veća krompira u ljusci, 3 šargarepe i šolju graška, pa kada se ohladi iseckati na kockice.
3. U ohlađeno povrće dodati sitno seckana tvrdo kuvana jaja, kisele krastavce i šunku, ili pečenicu.
4. Ovu masu sjediniti sa majonezom, pa posoliti i pobiberiti i dobro promešati.
5. Dekorisati sa peršunom, ili kiselim krastavcima i držati u frižderu.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-500 g mešanog povrća za rusku salatu
-3 tvrdo kuvana barena jajeta
-200 g šunke, ( ili pečenice, suvog vrata )
-8 kiselih krastavaca
-150 g majoneza
-1 ravna kašikica soli
-malo sveže mlevenog bibera