Kremasta vanila torta

Priprema
1….Za koru umutiti belanca sa šećerom u jako čvrstu penu, pa dodati žumanca i kratko još mutiti zajedno.
2. Na kraju dodati brašno i varjačom pažljivo izmešati. Sipati u kalup koji je obložen sa papirom i peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
3. Ispeći 2 takve kore, pa kad se ohlade, preseći ih na pola da se dobiju 4 kore za tortu.
4. Za fil skuvati pudinge u mleku sa dodatkom malo šećera. Kada se puding prohladi dodati šećer u prahu, vanila šećer i margarin i sa mikserom umutiti penasto. Fil podeliti na 4 dela.
5. Za filovanje prvo koru premazati sa pekmezom, pa preko toga staviti vanila kremu. Tako nastaviti ređati kore, pa pekmez od jagoda i vanila kremu.
6. Gore dekorisati sa umućenim šlagom, voćem, ili čokoladnim mrvicama.



7. Prijatno!
Potrebni sastojci
2 puta ispeći koru od:
-5 jaja
-5 punih kašika šećera
-5 punih kašika brašna
Za fil:
-1 l mleka
-3 pudinga od vanile, sa 6 kašika šećera
-200 g šećera u prahu
-2 vanila šećera
-250 g margarina
Za premazivanje kora:
-oko 15 kašika pekmeza od jagoda, po potrebi
Za dekoraciju:
-3 umućena šlaga
-malo voća. ili čokoladnih mrvica