Super kremasta, svečana i brza torta bez pečenja

Priprema
1….Prvo skuvati puding sa nekoliko kašika šečera i sa vanilom.
2. U vruć puding dodati krupno lomljeni keks.
3. Zatim odmah i sve ostale sastojke i fino izmešati da se sve sjedini.
4. Nakon toga fil podeliti na 2 dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodati čokoladu, pa izmešati da se rastopi.
5. Keks za kore podeliti na 2 dela i početi filovanje torte. Keks za koru ređati gusto, da se preklapaju komadi keksa.
6. Prvo poređati donji red keksa i preliti sa hladnim mlekom, pa premazati sa vrućim žutim filom.
7. Preko žutog fila ređati drugi red keksa, preliti sa mlekom, pa premazati sa vrućim čokoladnim filom. Ostaviti sada u frižderu da se torta ohladi.
8. Na kraju ukrasiti sa umućenim šlagom i šarenim bombonama, ili mlevenim keksom.
9. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
Za kore:
-oko 400 g keksa petit beurre
-20 kašika hladnog mleka za prelivanje 2 kore
Za fil:
-1 l mleka
-3 pudinga od vanile
-5 punih kašika šećera
-3 vanila šećera
-250 g margarina
-150 g šećera u prahu
-100 g krupno lomljenog keksa ( plazma keks, ili čajno pecivo sa kakaom )
-100 g suvog grožđa, potopiti u sok od jednog limuna
-rendana kora od jednog limuna
Za čokoladni fil:
-u pola količine žutog fila staviti 50 g čokolade
Za dekoraciju:
-3 umućena šlaga
-malo šarenih bombonica, ili mlevenog keksa