Gulaš od pasulja

Gulaš od pasulja
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo crni luk, beli luk, svežu papriku, paradajz, šargarepu i koren peršuna iseći na sitnije komade.

2. Svinjsko meso, ( ili goveđe meso ) po izboru, iseći na krupnije komade.

3. Pasulj oprati i kratko prokuvati nekoliko minuta u malo vode, pa ocediti od vode.

4. U veći sud na malo ulja, ili masti prvo prodinstati crni i beli luk. Zatim dodati svežu papriku, paradajz, šargarepu i koren peršuna, pa dinstati oko 5 minuta.

5. Zatim u sud ubaciti krupne komade mesnate slanine, dimljenih rebara i kobasice. Promešati, pa dodati i pasulj i sve začine. Dinstati, povremeno mešajući oko 10-15 minuta da sve pusti soka.

6. Sada preliti sa vodom da sve prekrije, pa sačekati da provri i na tihoj vatri poklopljeno kuvati oko 2 sata.

7. Više puta pogledati i po potrebi doliti malo vode.

8. Poslužiti sa kiselom pavlakom i salatom.

9. Prijatno!

Potrebni sastojci

-1 kašika masti ( ili 5 kašika ulja )

-3 glavice crnog luka

-3 čena belog luka

-2 sveže paprike

-1 paradajz

-4 šargarepe

-2 korena peršuna

-oko 0,5 kg dimljenih rebaraca ( ili svinjsko meso, goveđe meso, može po izboru )

-250 g mesnate slanine

-250 g kobasice

-300 g pasulja

-1 ravna kašikica soli

-2 pune kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-2 pune kašikice crvene slatke paprike

-na vrh kašikice ljute paprike

-1 lovorov list

-oko 1,5 l vode

Za ukrašavanje:

-malo seckanog peršunovog lišća