Hrskava pohovana piletina sa kukuruznim brašnom
Priprema
1….Pileći file iseći na tanke šnicle, pa blago izlupati i posoliti sa obe strane.
2. Zatim svaki komad uvaljati u kukuruzno brašno.
3. Nakon toga pripremiti smesu za pohovanje. Prvo umutiti jaja, pa dodati sve potrebne sastojke za smesu i dobro izmešati.
4. U dubljem sudu ugrejati ulje na srednjoj vatri, pa zatim šnicle koje su već uvaljane u kukuruzno brašno, sada uvaljati u smesu za pohovanje.
5. Staviti da se peku na srednjoj vatri oko 10-15 minuta i za vreme pečenja ih nekoliko puta okrenuti da se ravnomerno peku.
6. Posle pečenja staviti ih na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.
7. Pohovane šnicle poslužiti toplo uz pire krompir, ili pirinač i salatu.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-8 komada šnicli od pilećeg filea
-oko 2 ravne kašikice soli
-3 kašike kukuruznog brašna
-oko 5 dl ulja za pečenje, po potrebi
Za smesu za pohovanje:
-4 jaja
-pola kašikice soli
-pola kašikice bibera
-100 g kukuruznog brašna
-50 ml mleka