Oblanda sa jabukama i orasima

Priprema
1….Prvo jabuke oljuštiti i narendati.
2. Zatim staviti u sud narendane jabuke, šećer, vanilin šećer, rendanu koru i ceđen sok od limuna.
3. Sve zajedno mešajući kuvati na tihoj vatri oko 20-30 minuta sve dok tečnost skoro potpuno ne ispari.
4. Tada skinuti sa vatre, pa dodati krupno mlevene orahe i mleveni keks i dobro izmešati.
5. Ostaviti oko 20 minuta da se fil malo prohladi i sa mlakim filom filovati kore.
6. Fil podeliti na 4 dela i kore filovati sa hrapave strane. Svaku koru dobro pritisnuti posle filovanja da se zalepi za fil.
7. Ostaviti u frižderu da fil stegne i da se listovi prilepe za fil.


8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-1 pakovanje oblande
-1 kg očišćenih i narendanih jabuka
-400 g šećera
-3 vanila šećera
-rendana kora od 2 limuna
-ceđen sok od 2 limuna
-200 g mlevenih oraha
-100 g mlevenog keksa