Savršen brzi hleb sa suvim kvascem

Priprema
1….U činiju staviti brašno, pa dodati šećer, so i suvi kvasac. Sve dobro izmešati.
2. Zatim sipati mlaku vodu i ulje, pa prvo varjačom, posle rukom zamesiti testo u sudu. Testo treba da je mekano, blago lepljivo.
3. Sada malo nauljiti i pokriti sa providnom folijom i ostaviti 30 minuta da odstoji.
4. Nakon toga naraslo testo u činiji ponovo rukom malo izraditi i ostaviti da odstoji pokriveno još jednom 30 minuta.
5. Posle toga testo za hleb prebaciti na pobrašnjen sto i malo oblikovati u željeni oblik.
6. Staviti u sud za pečenje koji je obložen sa papirom i ostaviti da odstoji pre pečenja 30 minuta pokriveno sa providnom folijom.
7. Zatim skinuti foliju i sa četkom premazati sa malo vode i zaseći na više mesta sa nožem.
8. Hleb se može posuti sa semenkama i krupnom solju i staviti da se peče na 200 stepeni oko 30-40 minuta.



9. Prijatno!
Potrebni sastojci
-350 g brašna
-210 ml tople vode
-pola kesice suvog kvasca
-1 srednja kašikica šećera
-1 puna kašikica soli
-2 kašike ulja