Kako napraviti kikiriki puter kod kuće

Kako napraviti kikiriki puter kod kuće
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo kikiriki ispeći na 160 stepeni oko 15 minuta. Kada dobije žućkastu boju i pušta miris, izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.

2. Zatim ga staviti u blender i dodati maslinovo ulje i malo soli i mleti na najvećoj brzini da se dobije fina smesa.

3. Blender ne treba previše napuniti, pa je zato bolje da se ukupna količina podeli na 2 dela. Za jedno mlevenje staviti 150 g kikirikija, 1 kašiku maslinovog ulja i mali prstohvat soli.

4. Kikiriki treba da se melje nekoliko minuta, pa treba mleti sa malim pauzama, da se blender ne pregreje.

5. Kada se dobije fina, glatka smesa izvaditi iz blendera i staviti u staklenu teglicu. Držati u frižderu i koristiti kao namaz na hleb i za kolače.

6. Prijatno!

Saveti:

1….Može da se kupi i pečen oljušteni i neslani kikiriki, pa onda u tom slučaju ne treba peći.

2. U toku mlevenja kada se kikiriki malo više zalepi za zidove blendera, prekinuti mlevenje i kašikom skinuti sa zidova.

Korak po korak

Potrebni sastojci

-300 g nepečenog, oljuštenog i neslanog kikirikija

-2 kašike maslinovog ulja

-veći prstohvat soli