Predivni božićni uštipci sa rumom

Priprema
1….Prvo u činiji umutiti jaja sa šećerom i vanilom.
2. Zatim dodati sve ostale potrebne sastojke i dobro izmešati sa varjačom da se dobija gusta, homogena smesa.
3. U dubokoj posudi ugrejati ulje na srednjoj temperaturi, pa kašikom spuštati smesu u ulje.
4. Peći uštipke sa obe strane 1-2 minuta. Kada dobiju rumenu boju izvaditi ih na papirni ubrus da se ocede.
5. Na kraju ih posuti sa šećerom u prahu, ili poslužiti sa pekmezom.


6. Prijatno!
Saveti:
1….Ulje ne ugrejati da bude previše vruće, nego na srednjoj temperaturi, da bi se uštipci dobro ispekli.
2. Kašiku za vađenje testa pre pečenja umočiti u ulje.
Potrebni sastojci
-3 jaja
-8 punih kašika čećera
-2 vanila šećera
-2 čaše jogurta ( čaša od 2,5 dl )
-4 čaše brašna ( čaša od 2,5 dl )
-pola kesice praška za pecivo ( 1 puna kašikica )
-malo rendane kore od limuna
-3 kašike ruma
-Za pečenje:
-oko 5 dl ulja, po potrebi