Predivni božićni uštipci sa rumom

Predivni božićni uštipci sa rumom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo u činiji umutiti jaja sa šećerom i vanilom.

2. Zatim dodati sve ostale potrebne sastojke i dobro izmešati sa varjačom da se dobija gusta, homogena smesa.

3. U dubokoj posudi ugrejati ulje na srednjoj temperaturi, pa kašikom spuštati smesu u ulje.

4. Peći uštipke sa obe strane 1-2 minuta. Kada dobiju rumenu boju izvaditi ih na papirni ubrus da se ocede.

5. Na kraju ih posuti sa šećerom u prahu, ili poslužiti sa pekmezom.

6. Prijatno!

Saveti:

1….Ulje ne ugrejati da bude previše vruće, nego na srednjoj temperaturi, da bi se uštipci dobro ispekli.

2. Kašiku za vađenje testa pre pečenja umočiti u ulje.

Potrebni sastojci

-3 jaja

-8 punih kašika čećera

-2 vanila šećera

-2 čaše jogurta ( čaša od 2,5 dl )

-4 čaše brašna ( čaša od 2,5 dl )

-pola kesice praška za pecivo ( 1 puna kašikica )

-malo rendane kore od limuna

-3 kašike ruma

-Za pečenje:

-oko 5 dl ulja, po potrebi